Gânduri de început de primăvară

spring.jpg

 

În cele din urmă, iarna se isprăvește domol, dar sigur. Acest sezon în care ne-am dosit trupul în cele mai călduroase și moi pulovere se risipește. Ne-am adăpostit de frig și de rezultatele examenelor în camerele noastre, deseori cu o cafea sau ciocolată caldă în mână și cu dorința de a găzdui primăvara neîntârziat în sufletele noastre.

Acest sezon aduce cu sine ideea de renaștere, de poftă de viață și de experiențe noi. Griul predominant al iernii se preface în bucurie, entuziasm și conferă culoare naturii și orașului.

Odată cu rânduirea primăverii și noi, oamenii, ne simțim sufletul mai fericit, energic, spiritul mai jucăuș și spontan. Prindem curaj să ne asumăm riscuri, să profităm de oportunități și ne permitem să visăm cu ochii deschiși mai des, fără limite. Ușor, ușor ne percepem pe noi înșine într-o manieră mai radiantă și optimistă, ne petrecem ziua într-un mod deosebit, cu o stare de bine continuă.

Desigur, sufletul fiecăruia chicotește de bucurie în fața acestor trăiri intense, dar nu este îndeajuns doar să simțim, ci trebuie să acționăm motivați de aceste forțe noi. Precum ghiocelul ce înflorește sfios sub razele blânde ale soarelui, așa și noi trebuie să ne deșteptăm din reveria momentului și să ne împlinim dorințele, visurile și așteptările.

Primăvara reprezintă atât un semn, cât și un îndemn să evoluăm și să înflorim frumos, asemenea naturii. Să ne conturăm în mod gingaș și autentic sinele și să ne lăsăm amprenta într-o manieră delicată, dar originală asupra oamenilor din jur și a activităților pe care le desfășurăm.

Publicitate