E timpul să te vindeci și e anotimpul potrivit

primavara

Urmează să-ți spun un secret, dar înainte vreau să facem împreună o introspecție asupra ta, a mea, a noastră, a oamenilor. Nu știu tu ce faci, cum te simți, dar eu mă simt mai „primăvară”, mă simt eu și mă simt și mai bine. Așa „funcționez” eu. Nu e musai ca și tu să simți la fel, dar cred cu tărie că ceea ce suntem noi vine din interior, de acolo de unde nu se vede, de acolo de unde nu se aude, ci de acolo de unde se simte.

Cel mai probabil acum în mintea ta a apărut o idee despre ceea ce vreau să spun, nu poți rata asta, continuă să citești. Deci, unde am rămas? La oameni, nu-i așa? În lume, în clipa prezentă, cea mai mare luptă este cea a omului cu el însuși. Totuși, de ce duce el această luptă? Ei bine, poate o parte dintre noi au aflat deja răspunsul, alții încă îl mai caută, dar indiferent de situația în care ne aflăm pentru a învinge, un prim pas este să fii prezent. Dacă tu nu ești prezent în viața, în corpul și în sufletul tău, atunci cine este?

Până la cei 20 de ani ai mei, mereu m-am întrebat cât îmi pasă de tot ceea ce este în jurul meu, câte fac pentru mine sau câte fac doar de ochii lumii, care este cea mai mare bucurie a mea.. În mintea mea au pătruns mereu întrebări precum: de ce fac asta, pentru cine fac, sunt sigură că aleg calea corectă, sunt unde trebuie, am alături de mine oamenii potriviți? Am trăit multe, am trecut prin mii de stări, de la agonie la extaz, am plâns de bucurie și de tristețe și am râs cu lacrimi. Într-o anumită măsură am aflat și, totuși, încă mai am multe de descoperit. Știu doar că vreau să-mi bucur sufletul și dacă eu sunt fericită, știu că pot să „hrănesc” și alte suflete cu fericire. Aleg să privesc lucrurile în profunzime, aleg să fac bine. Sună ca un clișeu, nu-i așa? Chiar deloc. Lumea din jurul meu se schimbă odată cu mine, așa că fiecare dintre noi, tu, eu, el sau ea poate fi un om care, înainte de toate, nu va uita că poate construi lumea frumos.

Poate că oamenii sunt schimbători, oamenii nu știu întotdeauna ceea ce vor, oamenii sunt nehotărâți, oamenilor le este frică să-și arate sentimentele, oamenii fac promisiuni pe care nu le pot ține, oamenii sunt complicați, oamenii sunt oameni și întotdeauna ne vor surprinde. Dar știm cu toții că doar oferindu-ne iubire și acceptându-ne unii pe ceilalți ne putem ajuta, de fapt, pe noi. Orice ființă trebuie să renunțe la aroganță, să își dorească să facă lumea mai frumoasă și să îi ajute pe ceilalți să o construiască frumos.

Tu, cel care citești acum asta, ești cel mai probabil un om la fel ca mine. Ei bine, atunci când simți că tu nu mai ești acel tu, propun să te oprești, să te oprești la propriu, fie că ești în trafic, fie că iei masa cu familia, fie că ești în mijlocul unui examen, fie că faci orice altceva în afară de a-ți asculta inima, oprește-te. După ce faci acest lucru, privește în jurul tău, apoi privește-te pe tine, și nu oricum pe tine, ci acolo unde doar tu poți privi. Oprește-te și vindecă-te. Apoi pornește din loc și nu uita că viața aceasta este a ta, numai a ta, fii așa cum ți-ar plăcea să fie și ceilalți cu tine, tu ești în ea.

Nu știu cine ești tu, dar eu îți trimit o „primăvară”, ca să-ți fac din viață soare. Fii și tu soarele pe cerul cuiva și luminează-i sufletul cu părți din ceea ce ești. Dacă nu o faci, niciodată nu vei ști!

Andreea Ionel

Reclame