Dragă suflet

poză articol PRIMEneața_Elena LUPU

 

Dragă suflet,

Azi îți scriu ție. Cel care ești ascuns după cuvinte, după chipuri și te afli acolo în fundal, în spatele întregului zgomot al vieții cotidiene. Și vreau să te întreb, cum ești? Ce greutate duci azi în spate? Ce sentimente și ce frici ascunzi de ochii lumii?

Vreau să îți spun că oricât de grele ți-ar putea părea unele lucruri, imposibile chiar, nu trebuie să încerci să le rezolvi pe toate acum sau să te lași pierdut în fața fricii. Oferă-ți timp și ia lucrurile pas cu pas. Așa începe totul. Tu, suflete, să nu fugi de timp și de ceea ce poate să facă el pentru tine. Tu să ai răbdare.

Poate te-ai rătăcit în ultima vreme și îți este frică de faptul că nu vei reuși să ajungi acolo unde îți dorești și ai nevoie. Dar eu vin și îți spun că poți să greșești, poți să o dai în bară și chiar să pierzi. Chiar dacă se întâmplă asta, tu poți să încerci din nou și din nou, pentru că atâta timp cât continui înseamnă că există șansa ca ceea ce ai nevoie să devină realitate. Faptul că tu ai acest „acum”, ar trebui să te facă să realizezi că fiecare zi este o nouă oportunitate pentru a te ridica, pentru a spera. Această speranță este mai puternică decât frica. Lasă-te purtat de ea. Lasă-te purtat de tine, dragă suflet, dar de tine cel fără costume, fără ideile celor din jur, de tine și atât.

Azi îți spun să fii tu și să iubești așa cum știi tu cel mai bine. Nu contează ce zi este, pentru că ea poate fi la fel de frumoasă ca oricare alta. După fericire nu se fuge ca la curse, unde cel mai important este să ajungi la linia de finish. Fericirea este un drum întreg, cu urcușuri și coborâșuri, cu oameni, cu lacrimi, cu speranțe. Fericirea este în noi și în jurul nostru. Nu trebuie să te lași purtat de valul de persoane care aleargă neîncetat după diverse linii de finish.

Tu ești iubire și te rog să nu uiți asta. Trăiește iubind fiecare clipă, chiar și cea mai amară dintre ele. Învață din experiențele care îți apar pe acel drum de care îți spuneam și nu te împovăra cu supărări, dușmănii sau frustrări. Tu poți să fii ușor ca un fulg de nea și totuși să ai o putere uimitoare.

Dragă suflet, fii asemenea speranței și nu te lăsa doborât nici măcar în fața fricii. Fii tu și fii fericit. Fii iubire și prețuiește tot ceea ce ai. Azi e un „acum” pe care îl poți avea și mâine, însă trebuie să îți faci curaj să și profiți de el la un moment dat.

– Elena LUPU

Publicitate