SCRISOARE PENTRU SUFLET

Dragă suflet,

Dorul mă cuprinde de când nu ți-am mai scris… Aș avea atât de multe să îți împărtășesc, însă voi începe prin a-ți cere scuze. Îți cer scuze pentru momentele în care te-am uitat, pentru supărările și cuvintele rele pe care le-am lăsat să te rănească, îți cer scuze pentru frustrările pe care le-am lăsat să se abată asupra ta, pentru oamenii pe care i-am lăsat să intre în casa ta și care au plecat apoi, lăsând doar speranțe și multă tristețe… Niciodată nu este târziu pentru a-ți cere scuze, așa-i?

În alergătura aceasta continuă și acerbă pentru lucrurile materiale, pentru fericirea altora și nu a ta, pentru a dărui celuilalt și nu ție, pentru a fi mereu pe primul loc în viața altora, am pierdut lucrul cel mai important… pe tine. Sufletul care-mi tânjeai după puțină atenție și după câtuși de puțină duioșie, care stai pitit undeva ascuns și preocupat întotdeauna de alții și mai puțin de tine.

De ce am permis să fii călcat în picioare? Oare te merit? Mă întreb acum… Dar mă opresc stânjenită. Știu că tu mi-ai spune: prea multe întrebări și prea puține fapte. Așa că m-am decis. De astăzi, te iau cu mine pretutindeni viața ne duce. Chiar și acolo unde sufletele sunt neînțelese și prea abătute, chiar și acolo unde stau să doboare pe cele bune și pline de speranță, pentru că știu că împreună putem face bine. Doar așa putem aduce schimbări și zâmbete pe fețele altor suflete în timp ce al nostru plânge de bucurie.

Deși târziu, însă sper eu că totuși nu e, am conștientizat depărtarea noastră, sper să fii părtaș alături de mine în această aventură. Haide să răspundem la răutate cu iubire, la injurii și dispreț cu un zâmbet și o vorbă caldă, la lacrimi de tristețe cu duioșie și înțelegere, pentru că mai apoi ne vom da seama că nu suntem singuri pe drumurile unde viața ne poartă. Ne vom da seama că în urma noastră s-a produs schimbarea și poate unele suflete ni se vor alătura pentru a face bine. Pentru că unde-s doi puterea crește și bunătatea ne-o sporește!

La acest început de drum, îți promit să te prețuiesc și să nu mai las răul să se abată asupra ta. Promit ca tu să fii prima și ultima mea grijă, pentru că știu că doar așa pot dărui la rândul meu bunătate și iubire, iar dacă tu ești bine și eu sunt bine. Promit să te susțin și să stau de-a dreapta ta, să te ridic atunci când necazurile ne vor doborî, să fim un singur suflet cu o minte sănătoasă și o inimă făcătoare numai de bine. Promit să las în urma mea doar împliniri și bunătate, să ajut cum pot acolo unde este nevoie, iar dacă în calea noastră se găsește un sufletul îngenuncheat ce nu vrea să se ridice, promit să îngenunchez lângă el și doar împreună să ne ridicăm.

Așa cum un fir de bunătate trage mai puternic decât o frânghie de răutate, așa promit să fiu eu bunul ce vede bunătate și răul nicăieri. Îți voi fi alături orișiunde și promit să uit doar de cele rele și să nu mai uit de tine. Acum, că mă însoțești la drum, știu că această săptămână ne va aduce doar bucurii, zâmbete și ne va umple casa de suflete frumoase.

Cu drag și cu speranță în suflet,

Un părtaș la fericire – Claudia Călin.

24337475_2125676850806569_1247169433_n

Reclame