Îndrăznește la schimbare!

Când vine vorba de a petrece momente de calitate cu prietenii, vrei să îți creezi câteva amintiri plăcute și mereu faci investiții în funcție de anumite împrejurări. Îți dorești să ieși cu gașca să vezi meciul de fotbal sau să-ți scoți perechea la o cafea ori film? Sunt câteva aspecte la care reflectezi mereu înainte de a lua o hotărâre.

Decizia finală este conturată de timp, spațiu și resurse. Nu doar acestea – însă de cele mai multe ori, acești factori sunt recunoscuți a fi esențiali în orientarea către soluții. Poate localul acela drăguț în care îți petreci diminețile la o cafea lungă, cu lapte, dar fără zahăr, urmează să fie închis pentru că e prea vechi. Vrei să schimbi asta? Trebuie să ai curaj, să ieși în evidență cu o rezolvare prin idei sau proiecte distincte. Poate membrii comunității din care faci parte sunt în consens cu valorile tale. Nu renunța la tabieturile ori locurile tale preferate și vino chiar tu cu un proiect de revitalizare în orașul tău. „Dă veste în țară” și vei întâlni oameni care pot sprijini ideile pe care tu le conturezi în opinia comunității!

Afaceriștii locali sprijină creativitatea și ideile inovatoare. Resursele, fie ele financiare, umane sau de altă natură, reprezintă mereu un aspect de care trebuie să se țină cont în clădirea unei idei, nașterea unei soluții sau modernizarea unui proiect vechi. De cele mai multe ori, se întrebuințează diferite fonduri pentru punerea în practică a unei schimbări geniale. Știai asta?

 Uite, dacă vrei să-ți scoți după-amiază partenera la o prăjitură, iei contact cu propriul „plan financiar” ca să achiți nota. Dacă vrei să modernizezi locul acela vechi drag ție sau să revitalizezi parcul acela bătrân unde citeai cartea ta preferată, trebuie să iei contact cu oameni pregătiți și dornici să te ajute. Trebuie doar să pleci de la dorința de a schimba ceva și să arăți că-ți pasă.

În zilele noastre, societatea consumă multe resurse, iar antreprenorii locali sprijină ideile noi și răspund cu solidaritate opiniei publice locale. Ideea ta poate aduce schimbare orașului, chiar dacă se va realiza ca mersul unui bebeluș. Pas cu pas.

Multe idei faine au transformat orașul Iași, prin intermediul creativității oamenilor. Găsește-ți și tu curajul și dă culoare mediului în care trăiești!

Vlad DEDIU

change-1080x675

Sursă fotografie: 44n.com/blog

Reclame