Iubirea prin ochii unui student

      Cum suntem în luna februarie sau „luna iubirii”, tot stau și mă întreb încontinuu: ce este iubirea? E oare acel sentiment care îi face pe oameni să înnebunească în filme și să renunțe la orice pentru acea persoană care le-a sucit mințile? Poate… nu putem ști. Cert este că perspectiva fiecăruia este diferită în ceea ce privește iubirea.

      De când mă știu am fost un copil stângaci când a venit vorba de iubire, poate pentru că nu știu ce înseamnă ea cu adevărat și totul reprezintă o joacă. Săptămâna aceasta a fost Valentine’s Day și peste tot în oraș s-au făcut remarcate cuplurile, domnișoare cu buchete de flori în mână, melodii de dragoste prin mall-uri, baloane, ciocolată, inimioare, gesturi de tandrețe -love was in the air-. Mulți susțin că trebuie să apreciezi și să iubești persoana de lângă tine în fiecare zi și nu doar de Ziua Îndrăgostiților, lucru foarte adevărat, dar așa cum de 8 martie este Ziua Mamei și îi arăți că o apreciezi mai mult decât în zilele obișnuite, așa și cuplurile tind să își arate iubirea mai intens de Valentine’s Day.

    Am scris mai sus că avem alte perspective asupra iubirii, pentru că fiecare dintre noi crede într-o definiție diferită. Pentru mine, iubirea este acel sentiment care reușește cu o putere inimaginabilă să scoată tot ce e mai bun din tine, pentru că atunci când iubești uiți de propria persoană și pui în prim plan fericirea alteia. Ciudat, nu? Totodată, cred că iubirea este mai degrabă o prietenie amplificată, pentru că trebuie să fie genul acela de relație în care râdeți din orice lucru posibil și în care vă distrați indiferent de moment. Evident, trebuie să fie o relație deschisă în care persoana de alături să nu te intimideze, să îi poți vorbi sincer, să vă împărtășiți idei, lucruri care vi s-au întâmplat peste zi, orice. Comunicarea este cea mai importantă. Un alt lucru care nu trebuie dat uitării este să apreciem mereu gesturile drăguțe pe care le face cineva pentru noi; nu știm niciodată cât curaj i-a trebuit acelei persoane să facă un anumit lucru sau cât a plănuit acea surpriză, cât ți-a făcut pe plac și cum a reușit să fie mereu lângă tine când ai avut cea mai mare nevoie. Gesturile mici au cea mai mare semnificație.

      Știu că Valentine’s Day a trecut, dar nu uitați să îi apreciați pe cei din jur în fiecare zi. Un mic gest de iubire poate face ziua mai bună oricui.

Ioana VERDEȘ

3ecafd49e02f64d0192f7ea2edcd49fc

Reclame