De zece ani, esența PRIME Iași stă în oameni

12185035_1127992117224920_5943611628003351724_o

An de an, suntem mult mai entuziaşti, cu mult mai perseverenţi, mai curajoşi şi cu mult mai dornici în a îndeplini misiunea PRIME Iaşi: sprijinirea studenţilor din Iaşi, din domeniul Comunicării şi al Relaţiilor Publice, în dezvoltarea lor profesională şi personală.

PRIME e parte din noi și firește că va rămâne adânc acolo. Ne luăm ce avem nevoie de la el și dăm tot ce avem pentru el. Cu fiecare proiect dus la capăt, avem sentimentul că am fi putut face mai mult. Cine nu ar fi vrut să facă mai mult?

Despre voluntarii PRIME? Oameni faini, cu vise mari, naivi uneori, însă dornici să facă lucruri mărețe. Niciodată mulțumiți cu adevărat, întotdeauna în căutarea unor noi și noi metode de a duce PRIME-ul la un alt nivel. Uneori ne iese, alteori nu. Dar stresul ăsta productiv ne pune rotițele în mișcare, adrenalina face ca motivația să pompeze prin vene și găsim energie să dezvoltăm proiecte ce se consacrează de la an de an.

Povestim despre PRIME ca despre o familie, ca despre o a doua casă, care, culmea, devine întocmai locul unde regăsești aceleași sentimente de siguranță și apartenență. Și de care te dezlipești cu greu, căci nu-ți vine să părăsești cuibul unde ai crescut și ai învățat.

De peste doi ani sunt voluntar albastru. Clișeic? Poate, dar așa mă consider. Inimă albastră? Checked. Că-ntotdeauna am rezonat cu această culoare. Dar din noiembrie 2014, o anumită nuanță de albastru mă definește. Cred cu tărie că PRIME-ul dă sens studenției, că ne oferă fericirea în necuvinte, chiar dacă lucrăm pe zi ce trece la a deveni specialiști în Comunicare. Pentru mine, expresia „PRIME te face om mare” a început să capete sens încă de la începutul aventurii în lumea voluntariatului. Aici am găsit cuvinte în care mă pot pierde, dar și regăsi, sentimente fără de care nu m-aș fi maturizat și oameni fără de care nu aș fi crescut. Am învățat să mă bucur de lucrurile mici, de zâmbetele din jur, de îmbrățișările lungi, de nopțile care se transformă-n dimineți în fața unui monitor… am învățat că iubirea poate căpăta o sumedenie de sensuri atunci când ai sufletul deschis.

Așa cum a spus Anca Gîlcă, membru alumni, într-un articol pentru revista PeRspective, PRIME îți oferă propriul start-up ca student. În cazul meu, ca om, căci aici am început să pun câte o cărămidă în construcția Sorinei. Eu am fost și încă sunt un proiect, în continuă devenire, modelat în mare parte de către PRIME Iași. Cert este că mă ajută să cresc mare, căci cu toate că am doar 1.60m, simt că aripile pe care mi le-a dăruit această asociație mă ajută să zbor sus de tot.

dsc_0149

Da, PRIME este cel mai bun lucru care ți se poate întâmpla atunci când ești student la Comunicare. PRIME te învață, PRIME te ceartă, PRIME te acceptă așa cum ești, PRIME îți ia, dar îți dăruiește însutit, nu înzecit.

Astăzi se împlinesc zece ani de când PRIME Iași contribuie la formarea profesională a studenților de la Comunicare și Relații Publice. Prin proiecte precum team ADventure, PR Tea de Iaşi, ATELIERE sau PR OUTLooK, reușim să schimbăm PeRspective și să creștem comunitatea de aspiranți la titlul de specialist în Comunicare, PR și Publicitate.

Ah, și știați că avem și cel mai tare imn? JoLaHa, PRIME Iași!

Semnat, Sorina MIRON

*** Claritatea pozelor a fost influențată de WordPress.

Reclame