PRIMEneața

Continuă să visezi dar nu uita să acționezi…

Suntem oameni și fiecare dintre noi visează, alții mai mult, alții mai puțin, cert e că visurile  sunt parte din existența noastră. Credeți că este rău să visăm? Ba din contră, un vis ne face să devenim mai nostalgici, mai încrezători, mai puternici, mai plini de viață. Prin fiecare vis ne dăm seama că imaginația noastră este de-a dreptul jucăușă. Oare vorbim despre visele acelea în care monștrii cu două capete ne atacă sau despre senzația de cădere în gol?

Nu vorbim despre  vise, ci vorbim despre  visuri – ca aspirație, ca dorință arzătoare. Cele care ne hrănesc zi de zi cu speranța că undeva în viitor vom fi persoane cu un anumit statut social, că vom deveni  oameni  de succes, că vom avea parte de confortul unei case pe o insulă, că vom conduce propriul nostru iaht. Aceste visuri  sunt  realizabile, tangibile, însă cum le puteam scoate din statutul de vis? Simplu – acționează! Da, acum, nu peste o oră sau două! Da, astăzi, nu mâine! Tu cel care citești, mergi până în fața oglinzii…privește-te atent. Ești o persoană cu capul pe umeri, ai mâini, ai picioare, ai o inimă și o minte sculptate exact pe conturul personalității tale, ai doi ochi prin care se transpun atât visele cât și realitatea, ai urechi prin care poți auzi atât binele cât și răul… exact… ai tot ceea ce-ți trebuie pentru ca propriul vis să nu moară.

Te crezi liber? Liber vei fi atunci când într-adevăr vei face acele lucruri de care ești speriat. Să fie oare lumea aceasta locul tuturor posibilităților? Cam așa se zice… deci cu atât mai bine, poți să faci tot ce visezi! Dacă poți răspunde la întrebarea aceasta în câteva secunde, atunci eu, scriitorul acestui articol, mă declar inapt: Care-ți sunt scuzele, motivele pentru care nu lucrezi la visul tău?… Nu uita, timpul în care poți răspunde acestei întrebări se măsoară în secunde. Așa cum bănuiam, nu există scuze plauzibile, ci doar motive prost concepute. Tu, omule, doar tu poți să-ți trasezi limitele propriului câmp de luptă.

Ana-Maria Onișor

jij

Reclame