30 de companii la târgul de joburi Angajatori de top

adtiasi1

30 de companii, 60 de specialiști HR și peste 1200 de oportunități de carieră.

Care sunt pozițiile pe care companiile doresc să le acopere prin participarea la Angajatori de TOP Iași?

Pe 24-25 octombrie, la Atriumul Palas Mall din Iași are loc cel mai mare târg de carieră, Angajatori de TOP. 30 de companii, 60 de specialiști HR, peste 1200 de oportunități de carieră și 5 000 de vizitatori sunt cifrele care definesc ediția din această toamnă. În plus, în cadrul târgului de carieră Angajatori de TOP vizitatorii au ocazia să participe la 5 workshop-uri și conferințe.

Cele 30 de companii confirmate reprezintă domenii diferite de activitate, iar oferta joburilor este variată și acoperă oportunități în departamente precum: Dezvoltare Software (23%), Suport Tehnic (13%), Contabilitate (2%), Achiziții (4%), Relații cu Clienții (24%), Bancar (3%), Vânzări (8%), Inginerie (6%), Resurse Umane (1%), Consultanță (6%), Telecom (4%), Marketing (3%).

Oferta companiilor este variată, joburile fiind adresate candidaților cu diferite nivele de experiență: 47% dintre joburi sunt pentru candidați cu 1-5 ani experiență, 49% joburi și programe adresate studenților și persoanelor cu 0-1 ani experiență, iar 3% poziții adresate persoanelor cu peste 5 ani experiență.  Câteva exemple de poziții pentru care vizitatorii pot aplica sunt: HR Assistant, SAP Consultant, C++ Application Developers, Events Sales Reprezentative, Technical Support Engineer, Director Tehnic.

 „În prezent, căutăm pentru proiectele care sunt deja în derulare, următoarele profile: Senior Php Developer, Software Tester (testare automată și manuală), Graphic Designer și Front-end Developer.  Însă multe nevoi apar pe parcurs, în funcție de proiectele care vin, și de felul în care evoluează proiectele în curs (eventuale extinderi de echipe), deci este foarte posibil să mai deschidem și alte poziții până la sfârșit de an” – Andreea, IT Recruiter & Sales Representative, Feel IT Services.

În privința cerințelor avute în vedere de angajatori, în urma unui sondaj realizat în rândul companiilor prezente la eveniment, a reieșit un top al celor mai apreciate abilități și competențe care cuprinde:

  1. TOP 3 HARD SKILLS: cunoștințe de programare (printre cele mai dorite sunt: Java, SQL, Python, C#, C++), cunoștiințe de limbi străine la nivel avansat, cunoștințele tehnice specifice domeniului în care activează;
  2. TOP 3 SOFT SKILLS: dorința de a învăța lucruri noi, abilități bune de comunicare și abilitatea de a lucra în echipă.

În plus, companiile apreciază implicarea în activități extra-curriculare, rezultatele academice foarte bune, implicarea în stagii de practică, concursuri, internship-uri sau proiecte personale în domeniul lor de specialitate. Există însă și companii care nu urmăresc un număr specific de top skill-uri, ci pentru care  importante sunt pasiunea, implicarea și dorința de a învăța.

Care sunt joburile pe care companiile doresc să le acopere prin evenimentul Angajatori de TOP? Foarte mulți angajatori au afirmat că cele mai dificile poziții de acoperit sunt cele pe tehnologiile Microsoft (C#/asp.net), cele care implică dezvoltarea software și specializări din inginerie, precum și joburile care solicită cunoștiințe de limbi străine precum: engleza, franceza, spaniola, germana, italiana, portugheza, maghiara, turca, greaca.

„Unul din profilele cele mai dificile îl reprezintă cel de Inginer programator Java SE/Eclipse RCP. Thales, făcând în România softul pentru semnalizare și siguranță feroviară, activează într-un domeniu safety-critical iar tehnologiile folosite nu pot fi cele mai nou apărute. Deși tocmai acest lucru este de multe ori atrăgător, prin prisma multitudinii de medii și tehnologii pe care le poate învăța un singur programator, pe alții fie îi sperie, fie sunt pur și simplu atrași mai mult de domenii mai restrânse sau mai noi, precum programare web” – Cristina Gafta, Specialist Resurse Umane, Thales Systems Romania.

                „În aria de BPO provocările apar în recrutarea unor profile care necesită cunoștințe avansate de limbi străine rare, precum: ebraica, araba, poloneza sau olandeza. Facultățile de profil din România oferă mai putine specializări în aceste direcții și uneori am întâmpinat dificultăți în găsirea candidaților potriviți. În acest sens, colaborăm cu diverse organizații studențești care oferă programe de schimb de experiență pentru studenții din alte țări. De asemenea, oferim bonusuri salariale motivante, în funcție de limba vorbită” – Florina Vintilă, Recruitment Specialist, Accenture Business Process Outsourcing.

Evenimentul din Iași, oferă posibilitatea ca vizitatorii să participe la 5 workshop-uri și conferințe. Acestea reprezintă un cadru potrivit de interacțiune cu specialiștii în recrutare, manageri de departament sau top management. Temele abordate de companii în cadrul workshop-urilor și conferințelor sunt de interes pentru cei care sunt în căutarea unui job, oferindu-le informații cu privire la etapele procesului de selecție și recrutare, oportunitățile de dezvoltare personală și profesională la care pot aplica. Participarea la workshop-uri este posibilă în baza preînscrierii pe www.hipo.ro

În cadrul Angajatori de TOP Iași din această toamnă există o serie de companii care participă pentru prima dată în cadrul evenimentului sau au revenit după o perioadă lungă de timp: ArcelorMittal, Infosys, McDonald’s Romania, BCR.  Alături de acestea, vor fi prezente companii cu importante planuri de recrutare, printre care: SCC Services Romania, Capgemini, Xerox, Unicredit Business Integrated Solutions, Profi Romania, ProCredit Bank, Veo, Amazon, Thales Systems, I FUTURE, Fits, Comodo, TRW Airbag Systems, Feel IT Services, Continental, Cut-e, Brainspotting, Open Mind Group.

Mai multe detalii despre târgul de carieră Angajatori de TOP Iași pot fi accesate pe www.hipo.ro

Prezența la eveniment este gratuită în ambele zile, vineri – 24 octombrie, în intervalul 10:00 – 17:00 și sâmbată – 25 octombrie, în intervalul 10:00 – 17:00, la Atriumul Palas Mall.

Reclame