FILIT CU IZ DE „POVESTE DE VARĂ”

poveste

A.G. Billig, primul autor român care a debutat internațional cu o carte în limba engleză, invitată la prima ediție Filit cu  „Poveste de vară”

             După ce a avut premiera la București, pe 22 august, povestea tinerei corporatiste care decide să își creeze propriile reguli de viață, după sufletul ei, ajunge și la Iași. Spectacolul „Poveste de vară” va fi prezentat pe 25 octombrie, în cadrul primei ediții Filit – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași, începând cu ora 19, la Ateneul Tătăraș

              La fel ca la București, happeningul îmbină muzica live cu proiecțiile video, dansul, monologul și gustul berii REDD’S. „Povestea de vară” va fi spusă de Alicia Keys și Michael Bubble, de pe ecran. De A.G. Billig și cuvintele ei meșteșugite împreună cu Fernando Mihalache și acordeonul cu care i-a vrăjit pe spectatorii Festivalui George Enescu dar și de reprezentanți ai comunității artistice din Iași – dansatorii de la „Tango Desde Pasion” și artistul plastic Codrin Mircea.

            De asemenea, în contextul acestui happening, Ligia Delia Grozdan (profesor  la Facultatea de Teatru a  Universității de Arte „G.Enescu”, Iași  șiAcademia Show) susțin „povestea” prin teatralizarea TANGOULUI, în aşa fel încât spectatorii să nu perceapă momentele dansate ca adaosuri ori ca ilustraţii, ci ca părţi ale monologului.

            Căci povestea de vară este mai mult decât povestea mea, povestea ta. Ea este povestea oricui hotărăște să aibă încredere în glasul lăuntric al inimii și să îl urmeze, să își transforme gusturile în surse de inspirație. Este o platformă care își propune să reunească pe aceeași scenă nu doar mai multe arte, dar și artiști din diverse orașe din România, evenimente de tip happening care să îi inspire pe spectatori să fie autentici și să își urmeze visele.

            Pentru că se inspiră din gusturile preferate ale femeilor, dar poate să le combine cum n-a mai făcut-o nimeni. Pentru că preţuieşte mai mult decât orice

frumuseţea interioară, dar ştie s-o pună în valoare prin transparenţa unei sticle speciale. Pentru că te inspiră să creezi tu însăţi cocktailuri, dar mai ales momente cu adevărat speciale. Asta face din Redd`s un creator de gust și un susținător al unui eveniment special, așa cum este „Povestea de vara” a A. G. Bilig.

            Happeningul „Poveste de vară” este inspirat de versiunea în limba română a cărții de debut a scriitoarei A.G. Billig, „4 Uși și Alte Povestiri” care a apărut în luna iulie la editura Data Group din Timișoara.  Deși a început să ia lecții de actorie, A.G. Billig urcă pe scenă în calitate de actoautor – autor care alge să interacționeza cu publicul în mod direct, exprimându-și emoțiile și trăirile din textul scris, printr-un joc scenic. Accesul la eveniment este liber.

Un eveniment susținut și prezentat de REDD’S – Creator de gust în cadrul Filit – Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași

Parteneri media: TABU, Radio Romania 3Net Florian Pittiș

Parteneri: Facultatea de Teatru a Universității de Arte George Enescu Iași, Școala de Tango Iași ”Tango Desde Pasion”, Academia Show – Model & Talent Management, PRIME Iasi

Contact: A.G. Billig / contact@agbillig.com / 072256835

Anunțuri