Școala de bune maniere literare și rezurecția Artei Cuvântului

Muzeul Literaturii Române Iași, în colaborare cu revista ,,Zona Literară”,  deschide cea mai  îndrăzneață ,,școală” în lunile aprilie și mai, printr-un proiect  coordonat de Dan Lungu și Cătălin-Mihai Ștefan. Dezideratul  acesteia este descoperirea și șlefuirea de noi talente prin oferirea unor cursuri  cuprinzând o întreagă plajă de opțiuni. Aștfel vei putea să  explorezi  poezia și să o trăiești alături de Emil Brumaru, să jonglezi  și să îți manifești afinitatea pentru domeniul jurnalistic cu Viorel  Ilișoi, să pătrunzi  în tainele textului dramatic alături  de Oltița Cîntec.

Dacă ești pasionat de Science Fiction și Fantasy, Dan Doboș te va duce în vortexul ucigător de frapant al acestei bucăți de lumi, ruptă de carnavalesc, iar Lucian Dan Teodorovici  te va introduce în lumea din spatele  peliculelor, prin cursul Scenariu de Film.  Dar totul nu se oprește aici pentru că Lucian Amarii te așteaptă să te conducă pe scena lumii benzilor desenate.

Cum ai putea să reziști acestei noi lumi ce se contruiește la doi pași de tine? Căci primul imbold e să intri, să urmezi vechii pașii, să exersezi și să înveți. Această ,,școală” neconvențională poate însemna primul pas al viitorului tău, căci nu îți va pune în mâini doar penelul de care ai nevoi. E o șansă pentru toți cei care încă păstrează foi întregi de scriituri ce ar trebui scuturate de praful timpului, anonimatului , pentru cei care vor să  îmbrățișeze această carieră, să cunoască și să îi pătrundă taina. Dacă ești angajat cu doar 350 de lei poți ocupa un loc la Scoala de bune Maniere Literare, iar elevii/studenții îi pot urma cursurile cu doar 250 de lei. Veștile bune nu se termină aici, căci pentru fiecare secțiune există un loc gratuit. Tot ce trebuie să faci pentru a-l obține este ca portofoliul tău să fie meritoriu și să îl convingă pe titularul cursului pentru care optezi. Deci nu mai sta pe gânduri și pregătește-ți CV-ul, scrisoarea de intenție și una  din creațiile tale – text scris sau desen, în cazul în care dorești să obții un loc gratuit.   Le poți trimite la adresa de e-mail scrierecreativalamuzeu@yahoo.com sau pe adresa  Muzeului Literaturii Române Iași- Strada Vasile Pogor, Numărul 4 până pe 4 aprilie, specificând secțiunea pentru care optezi-poezie, reportaj, text dramatic, Science Fiction și Fantasy, scenariu de film sau benzi desenate.

Dincolo de a fi o ,,joacă”, prin Cuvânt e o experiență ce îți va conduce pașii și te va modela într-un mod profesionist  oferindu-ți  posibiliatea de a cunoaște lumea ce te încântă din interior, de a-ți testa creativitatea și a lucra alături de oameni  a căror experiență  vor reuși să  te îndrume pe drumul ce dorești să îl urmezi.  Inițiativa este demnă de admirat având în vedere  pierderile pe care le suferă mediul literar-artistic prin publicații  infantile, lipsite de chintesență; lucrări de ,,consum” ascunse sub nume pompoase. Școala de Bune Maniere Literare vine în ajutorul talentelor încă necunoscute, diamante neșlefuite. Câștigul va fi al celor ce vor face un pas enorm prin aceste cursuri, al orașului care va putea să aclame talentele din  spatele cortinei.

Pentru mai multe detalii poți accesa acest link:  http://www.muzeulliteraturiiiasi.ro/evenimente/coala-de-bune-maniere-literare-8o/.  Investește-te în artă, dăruiește-te scenei ce te așteaptă să îi cucerești luminile, învață, exersează. Reușește cu Scoala de Bune Maniere Literare – fă primul pas cu ea.

Mult succes le dorim celor cărora îi vor urma cursurile și așteptăm să vedem cât mai multe debuturi.

scoala de bune maniere literare

Reclame