Serile „British Documentary”

Șase filme documentare britanice, producții recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson,  vor fi prezentate săptămânal, marți, de la ora 18.00, în intervalul 6 noiembrie – 11 decembrie, la Casa de Cultură „Mihai Ursachi”.

 Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

 „British Documentary” continuă marți, 13 noiembrie, la ora 18.00 cu un film zdruncinător,  „Micul maratonist”, o poveste  adevărată din acea parte de lume a Indiei aflată într-o dezumanizantă sărăcie, în care copiii sunt o sursă de câștig, fiind vânduți sau exploatați de către proprii părinți și de către rețele mafiote locale. Protagonistul filmului este unul dintre acești copii, care, insă, va ajunge o adevarată vedetă în postura de cel mai tânăr maratonist din India. Cel care îi schimbă destinul și care își schimbă astfel și propriul destin este o figură aproape eroică, un om care poate aduce speranța pentru acești copii destinați decăderii.

 Mai multe informații despre proiect și programul proiecțiilor sunt disponibile pe website-ul British Council : www.britishcouncil.ro/britishdocumentary .

Anunțuri