British Council Iași vă invită la serile „British Documentary”

British Council Romania vă invită la cea de a doua ediție a seriei de filme documentare „British Documentary”, în perioada 6 noiembrie – 11 decembrie, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”.

Șase filme documentare britanice, producții recente, premiate sau nominalizate pentru premii la Festivalul britanic de film documentar Grierson,  vor fi prezentate săptămânal, marți, de la ora 18.00, în intervalul 6 noiembrie – 11 decembrie, la Casa de Cultura „Mihai Ursachi”.

Intrarea este liberă la toate proiecțiile.

„British Documentary” debutează într-un ton ferm, cu controversatul film „Războiul invizibil” . Documentarul  fostului jurnalist John Pilger dezvăluie şi, nu de puţine ori, demască rolul extrem de important al presei internaţionale în modul şi perspectiva din care publicul primeşte informaţii despre războaiele purtate de puterile occidentale în ultimul secol – primul şi al doilea război mondial, războaiele purtate de Statele Unite ale Americii în Vietnam, războaiele recente din Iraq şi Afganistan.

Prima editie a „British Documentary” a avut loc în anul 2010, desfășurându-se la București, Iași, Cluj-Napoca și Galați.

Mai multe informații despre proiect și programul proiecțiilor sunt disponibile pe website-ul British Council : www.britishcouncil.ro/britishdocumentary .

Anunțuri