Prima ediție a Atelierului Produselor Creative

Prima ediție a Atelierului Produselor Creative s-a derulat în perioada 9-13 mai la inițiativa Asociației Industrii Creative și Coriolan. Atelierul Produselor Creative este un program de mentorat și training care oferă posibilitatea ca cinci echipe de tineri cu un nivel ridicat de creativitate să-și transforme ideile în produse de succes.

Mentorii acestui program (Marius Ursache, Andrei Roşca, Cristian Manafu, Emanuel Martoncă) au selectat cele 5 echipe împreună cu ideile lor:

• EchipaThinslices—o platformă de generare de conținut video customizat;

• Echipa UX-Men—un laborator de cercetare și testare User Experience;

• Echipa Trouble Shooters—o aplicație pe telefonul mobil pentru combinarea și alegerea accesoriilor vestimentare;

• Echipa Upside Down—accesorii vestimentare din materiale reciclabile;

• Echipa Ursuleții Bionici—o aplicație pe telefonul mobil destinată împărtășirii emoțiilor și experiențelor în locurile de distracție.

Timp de patru zile, participanții au aflat cum să-și creeze o idee, cum să o valorizeze, cum să o comunice și cum să o transforme într-o afacere. Prezentarea a fost susținută în ultima zi în faţa unui juriu format atât din oameni de afaceri locali—Andrei Postolache (Endava), Loredana Stîngăcianu (Daris Consulting), Dragoș Mânzățeanu (Coriolan)—cât şi de doi dintre mentorii acestui program.

În urma programului de training și mentorat s-a observat că există potențial creativ, iar Atelierul Produselor Creative va continua în toamnă 2012, printr-o nouă ediție, să-i ajute pe tineri.

Reclame