Special Guest – Maria Galan

PRIME Iași vă propune ceva nou: în fiecare lună un om drag nouă, un colaborator, cineva care ne-a susținut în cei cinci ani de voluntariat albastru ne va povesti despre secretele succesului, despre ce trebuie făcut ca să ajungem… departe.

Aș vrea să îi dau cuvântul creatoarei JOLAHA, membru alumni PRIME Iași – Maria Galan

3 ingrediente de succes: oameni, experienţă şi încredere

Brieful pentru text primit de la d-ra coordonatoare Andreia suna cam aşa: “Cum te-a ajutat pe tine viaţa de voluntar să ajungi unde eşti acum?” Printr-o asociere absolut nevinovată mi-am imaginat cum m-aş descrie dacă aş face parte dintr-un Club al Dependenţilor de Voluntariat. It would be something like this: “Bună. Eu sunt Maria. De 4-5 ani sunt dependentă de voluntariat, nu am încercat niciodată să mă las şi nici nu voi încerca.”

Probabil că dacă nu aş fi prins acest „microb” al voluntariatului, multe lucruri nu s-ar fi întâmplat şi viaţa mea ar fi avut o cu totul altă traiectorie. Cel mai mare avantaj al voluntariatului în PRIME Iaşi, pentru că acum despre asta vorbim, a fost dat de posibilitatea de a cunoaşte atât de mulţi oameni interesanţi şi frumoşi. Chiar mă întrebam zilele trecute cum ar fi fost dacă alegeam să merg într-o altă asociaţie unde fusesem acceptată în acelaşi timp cu PRIME Iaşi. Lucrurile ar fi stat probabil la fel de bine, dar nu aş mai fi cunoscut toţi aceşti oameni…potriviţi. Oameni cu care am legat o frumoasă legătură de prietenie sau oameni cu care am ajuns să lucrez şi să avem un scop comun mult mai clar declarat.

Nu am fost la multe interviuri pentru job, cred că sunt 2 adunate, bine, fie, 3, dacă punem şi interviul pentru internship de unde a rezultat şi angajarea mea. În toate aceste situaţii principalul meu argument a fost experienţa acumulată în PRIME Iaşi. Să ne înţelegem! Nu te poţi prezenta spunând că ai făcut PRIME Iaşi şi să te aştepţi ca toată lumea să te primească cu braţele deschise. E nevoie de puţin mai mult, însă, un punct de pornire legitim există. De aceea, recomand tuturor micilor PRIME-eri să se implice cât mai mult, chiar şi în activităţile care nu le sunt chiar atât de dragi, nici nu ştiu cum şi când îi pot ajuta.

Iar implicarea în cât mai multe proiecte aduce cu sine o mai mare încredere în posibilităţile fiecăruia de a lucra în echipă, în situaţii de criză (nu sunt sponsori!!), pe cont propriu când e nevoie, cu multe deadline-uri, cu doza de stres aferentă, iar lista poate continua la nesfârşit. Iar încrederea şi aprecierile colegilor tăi îţi vor da impulsul de a vrea mai mult şi de a îndrăzni mai mult.

Pe scurt, viaţa de voluntar m-a ajutat să ajung unde sunt acum cunoscând oamenii potriviţi, căpătând experienţă şi încredere în toate iniţiativele realizate. As simple as that!

Şi tu poţi!

 

Publicitate