PRIME Iași acționează responsabil!

Actionam responsabil! - Reteaua sociala RSC

Responsabilitatea socială corporatistă prinde bine și în vremurile bune, dar în vremurile de răscruce este vitală.

Günter Verheugen, fost vicepreședinte al Comisiei Europene

Pornind de la cuvintele lui Günter Verheugen, putem concluziona că în momentul de față trăim în vremuri de răscruce. PRIME Iași acționează responsabil și colaborează cu JCI România în cadrul proiectului Acționăm responsabil! – Rețeaua socială RSC. Acest proiect se desfășoară în parteneriat cu Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și Asociația Institutul pentru Politici Sociale și este un proiect cofinanțat prin Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Acționăm responsabil! – Rețeaua socială RSC promovează dialogul social și dorește să găsească soluții provocărilor întâmpinate de companii atunci când vine vorba despre implementarea inițiativelor de responsabilitate socială corporatistă. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani, la nivel național, iar Iașiul este unul dintre cele 8 centre regionale de informare și asistență.

Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei rețele naționale de multiplicatori de informație și diseminatori de experiență care să promoveze conceptul de responsabilitate socială corporatistă. Pe lângă susținerea inițiativelor din domeniu, se dorește realizarea unei metodologii pentru inițierea și implementarea inițiativelor de RSC. În acest sens se vor organiza 16 work-shopuri, 8 conferințe regionale și 6 conferințe naționale, 8 sesiuni de training, și nu numai. Cu alte cuvinte, acest proiect, urmărește promovarea susținută și constantă a abordării responsabile din partea mediului de afaceri.

Pentru mai multe detalii, consultați site-ul proiectului: www.actionamresponsabil.ro.

Reclame