Consultare deliberativă pe tema „Libertatea media în Europa: soluții comune la probleme comune”
Din seria evenimentelor care nu trebuie ratate, PRIME Iaşi îl recomandă şi pe acesta:
Asociaţia „European Alternatives” organizează o serie de consultări deliberative în cadrul cărora diverși cetățeni europeni și diverse asociații care îi reprezintă vor discuta, printre altele, despre cum poate fi combătută concentrarea mediatică și despre cum pluralismul mediatic poate fi menținut sau restaurat la nivel european prin acțiuni comune. A treia întâlnire de acest gen are loc la Iaşi, pe 19 februarie 2011, Hotel Unirea, Sala Traian.
Dezbaterea se va desfăşura după modelul „world cafe”: vor fi 4 mese de dezbatere, pe temele următoare: „Reprezentarea în media”, „Presiunile asupra jurnaliştilor din partea puterii politice și economice”, „Pluralismul și concentrarea mediatică”, „Sfera publică și opoziția”. Fiecare participant va putea opta pentru două dintre acestea. O consultare va dura 40 minute. In total, sunt asteptaţi în jur de 50 de participanţi.
Sesiunile se desfăşoară în limba română şi nu există limită de vârstă pentru participanţi. Totuşi, ei trebuie să fie implicaţi activ sau pasionaţi de acest domeniu. De asemenea, se cere ca participanţii sa fie interesati şi de perspectiva europeană în tratarea temelor de discuţie.
Va urma o adunare în care se vor redacta concluziile și recomandările care vor fi apoi traduse și împărțite cu participanții la forum din România și Bulgaria. Se vor decide și posibilele acțiuni comune ale participanților la forum care vor fi apoi evaluate în cadrul întâlnirii transeuropene de la Bologna și comunicate liderilor europeni la Bruxelles. Participanții la cest forum se vor putea înregistra apoi pentru a participa la forumul transeuropean de la Bologna în cadrul căruia vor putea întâlni cetățeni și activiști din diverse țări europene implicate în același proces deliberativ european. Aceste consultări se vor desfășura după modelul „world cafe” în care participantul va avea posibilitatea de a alege să participe la oricare dintre diversele grupuri tematice și să-și spună punctul de vedere.
Mai multe informaţii se pot găsi accesand următoarele adrese:
http://www.euroalter.com/stockholm/events/62/
http://www.euroalter.com/stockholm/
iar pentru înscrieri, cei interesaţi trebuie doar să contacteze organizatorii (European Alternatives Cluj Napoca, România) la numărul de telefon 0742663287 sau la adresa cluj@euroalter.com